Recepty > polévky > soljanka ze svíčkové
Suroviny potřebné pro přípravu:
Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.
Recept na přípravu:
Půl kg svíčkové očistíme, nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme na 2 lžících oleje, přidáme lžíci másla, 2 nakrájené cibule, osolíme, opepříme a ještě jednou osmahneme. Na závěr přidáme 2-3 lžíce rajského protlaku, na nudličky nakrájené sladkokyselé okurky (3-5 podle velikosti), už jen krátce podusíme a podáváme buď s rýží nebo bramborem nebo pečivem.
Další recepty:
Červený boršč se zakysanou smetanou.
Bouillabaisse z plodů moře.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Fazolačka na kyselo kterou dle chuti přikyselíme.
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Polévka soljanka
Soljanka ze svíčkové přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.