Recepty > polévky > smetanová cibulačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 středně velká cibule, 2 lžíce másla, 250 ml smetany na vaření, 1 kostka masoxu, sůl, mletý pepř, 100 g nivy, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do zesklovatění. Zalijeme litrem vody, trochu osolíme (niva je sama o sobě slaná), opepříme, přihodíme masox a 10 minut povaříme. Pak přilijeme smetanu, rozdrobíme nivu a ještě asi 5 minut vaříme. Při podávání na talíři ozdobíme petrželkou.
Další recepty:
Cibulačka bez vína s roztaveným sýrem.
Kmínová polévka s vejci a pažitkou.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Hříbky na smetaně jsou jídlo z hub.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Kuřecí čína s hlívou a rýží.
Smetanová koprová omáčka přikyselíme ji a přisladíme.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Polévka cibulačka se sýrem je ozdoba prostřeného stolu.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová česnečka se stroužkem česneku pro zvýraznění chuti.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Toskánská cibulačka
Smetanová cibulačka přináší na české talíře svoji chuť.