Recepty > polévky > slovenská kapustnica z kysaného zelí
Suroviny potřebné pro přípravu:
0,5 kg kysaného zelí, 0,5 kg předního hovězího masa, cibule, sůl, 1/4 kg kořenové zeleniny do polévky, nové koření, kuličky pepře, bobkový list, 0,5 kg uzené kotlety, 0,5 kg klobásy (Dunajská, Čabajka...), 0,5 litru sladké smetany, 2 kysané smetany, 2 lžičky mleté papriky, hrst sušených hub, hrst sušených švestek
Recept na přípravu:
Hovězí maso uvaříme s cibulí, kořenovou zeleninou a kořením doměkka. Polévku scedíme, do vývaru přidáme kysané zelí, na kostky nakrájené uzené maso, předvařené sušené houby, švestky, mletou papriku a vaříme 1 hodinu. Když je vše měkké, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a nakonec zalijeme sladkou a kysanou smetanou a necháme lehce prohřát.
Další recepty:
Silný slepičí vývar s těstovinami.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Falešná slepičí polévka z bujonu.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Hustá květáková polévka má jemnou chuť.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Slovenská kapustnica
Slovenská kapustnica z kysaného zelí má své chuťové kouzlo.