Recepty > vánoční cukroví > slepovaná srdíčka s čokoládovou polevou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 g hladké mouky, 100 g cukru moučky, 280 g Stely, 40 g čokoládového kapučína, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, citronová kůra
Krém: 250 ml mléka, 1 pudinkový prášek, 150 g salka, 100 g másla
čokoládová poleva
Postup přípravy:
Smícháním nahoře uvedených surovin vyhněteme těsto, které poté necháme v ledničce odležet. Poté z těsta vyválíme 3 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka. Srdíčka poklademe na pečícím papírem vyložený plech, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme.
Salko svaříme 1 hodinu ve vodní lázni v Papinově tlakovém hrnci. Na krém si svaříme mléko s pudinkovým práškem. Vychladlý pudink vešleháme do změklého másla, přidáme salko a našleháme. Vychladlá srdíčka plníme krémem, necháme v chladničce ztuhnout, polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Další recepty:
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Nepečená kokosová roláda z kokosu a citronové šťávy.
Vanilkové rohlíčky s vlašskými ořechy.
Kokosové pusinky ozdobíme čokoládovou polevou.
Medová srdíčka ozdobíme bílou citronovou polevou.
Jablečné řezy s polevou ze smetany.
Pracny, vánoční cukroví potřebují proležet.
Sněhové pusinky z bílků.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme dva týdny uležet.
Ruské ořechy slepujeme krémem.
Fíkové pusinky
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm slepovaná srdíčka s čokoládovou polevou.