Recepty > moučníky a dezerty > slaný jáhelník
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr mléka, 200 g jáhel, 60 g slaniny, 1 cibule, 150 g uzeného bůčku, sůl
Recept na přípravu:
Na pánvi rozpustíme slaninu a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme vařený, na kostičky pokrájený bůček, přebrané a spařené jáhly a zalijeme osoleným mlékem, aby vše bylo potopené. Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení můžeme přilít horké mléko. Dozlatova upečený jáhelník podáváme se zeleninovým salátem.
Další recepty:
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Květákový nákyp zapečeme asi půl hodiny.
Škubánky recept na přípravu.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Cuketový nákyp recept
Slaný jáhelník vykouzlí na stole lahodnou chuť.