Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > slané žemle s ovesnými vločkami

Slané žemle s ovesnými vločkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g polohrubé mouky, 100 g ovesných vloček, 50 g tuku, 30 g droždí, 1/2 lžičky cukru, 1 žloutek, 1/4 litru mléka, sůl, 1 vejce na pomazání, sůl na posyp

Recept na přípravu:

Z části mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Na vál dáme mouku se solí a umletými vločkami. Do důlku vlijeme kvásek, přidáme žloutek, teplé máslo zaděláme potřebným množstvím mléka. Vypracujeme husté těsto a dáme kynout. Z vykynutého těsta odkrarujeme lžíci kousky, tvoříme malé žemličky, rovnáme je na vymaštěný plech a necháme znovu vykynout. Vykynuté žemle potřeme rozmíchaným vajíčkem a hustě posypeme solí. Upečeme je v předem vyhřáté troubě.

Další recepty:
Španělská omeleta s hráškem.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Pohanková polévka s houbami, přidáme namočené houby.
Rýžová kaše s čokoládou.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Ovesná kaše sladká

Recepty
Motto

Slané žemle s ovesnými vločkami vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.