Recepty > polévky > sladkokyselá polévka fazolková
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou uvedeny přímo v receptu.
Recept na přípravu:
Osmahneme na troše tuku nakrájenou cibuli, vyklopíme na ni konzervu nebo skleničku na sladkokyselo naložených fazolových lusků, krátce povaříme a když jsou lusky měkké, podle chuti dokyselíme, malinko přisladíme, případně dosolíme a nakonec zahustíme smetanou, ve které jsme si předem rozkvedlali trochu polohrubé mouky. Necháme provařit a na talíři pak zdobíme sekaným koprem. A stejně můžeme uvařit polévku z čerstvých lusků, jen doba varu bude o něco delší a chuť musíme více dotáhnout.
Další recepty:
Bouillabaisse z plodů moře.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Španělská polévka gazpacho podávaná vychlazená.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou.
Silná česnečka do které přidáme rozmíchané vajíčko se sýrem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Fazolová čorba ze zelených fazolek.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Králičí polévka se smetanou a sušenými houbami.
Jitrnicová polévka
Sladkokyselá polévka fazolková přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.