Recepty > moučníky a dezerty > skořicová hrnková bábovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hrnky (1/4 l) hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek oleje, 1 prášek do pečiva, 3 lžičky mleté skořice, 3 nastrouhaná jablka, hrst sekaných ořechů, hrst rozinek
Recept na přípravu:
V míse smícháme vše dohromady, vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme v troubě zahřáté na 190°C asi 50 minut.
Další recepty:
Jablečná bábovka naplněná jablkovou směsí.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Hraběnčiny řezy pečeme.
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Cuketová buchta se skořicí pečená dozlatova.
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Kokosová roláda s marmeládou kterou nakrájíme.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Olejová bábovka
Skořicová hrnková bábovka vykouzlí na stole lahodnou chuť.