Recepty

Recepty > polévky > selská polévka s žemlovou drobenkou

Selská polévka s žemlovou drobenkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

800 g brambor, 4 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce rozdrobené žemle, stroužek česneku, 3 lžíce oleje, olej, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky, přelijeme 2 litry osolené vody, uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Poté přidáme oloupaný rozdrcený česnek a rajčatový protlak rozředený v troše vývaru z brambor. Opepříme, zmírníme plamen a přikryté vaříme dalších 50 minut. Potom polévku rozmixujeme nebo prolisujeme. Rozdrobenou žemli dáme do pánve s rozpáleným olejem a opékáme dozlatova asi 2 minuty. Polévku posypeme opečenou drobenkou a ihned podáváme.

Další recepty:
Italská Minestrone s rajčaty.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Brynzová polévka z tohoto sýra.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Chřestový krém povaříme.
Rajčatová česnečka z vývaru.
Žampionová polévka se zeleninou do které přidáme houbové omelety.
Plněné papriky se sýrem podáváme s brambory.
Selská bramborová polévka doplňují ji vaječné nočky.
Mléková polévka s nudlemi

Recepty
Motto

Selská polévka s žemlovou drobenkou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.