Recepty > polévky > selská pivní polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g uzeného bůčku, 4 dl světlého piva, 100 g karotky, 100 g celeru, 100 g kořenové petržele, 2 dl smetany, 500 ml drůbežího vývaru, mletý pepř, petrželka, 100 g těstovin
Recept na přípravu:
Těstoviny uvaříme na skus, propláchneme vodou a zcedíme.
Do hrnce vložíme na kostičky nakrájený uzený bůček a zlehka ho osmahneme,přidáme veškerou nastrouhanou zeleninu a opět osmahneme, osolíme, opepříme. Poté přidáme drůbeží vývar a necháme povařit. Po 20 minutách varu přilijeme smetanu a pivo a krátce povaříme. Do jednotlivých porcí nakonec řidáme pokrájenou petrželku a uvařené těstoviny.
Další recepty:
Čínská švestková omáčka se odpaří na správnou hustotu.
Polévka z pohanky se zelenou petrželkou.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Krkonošské kyselo podáváme s ve slupce uvařenými brambory.
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou necháme probublávat na mírném ohni.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Čínská krabí polévka z vařených krabů obereme maso...
Koprová omáčka zahuštěná bramborem se ztraceným vejcem.
Tvarůžková polévka s pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Fazolačka s klobásou pokrájenou na kolečka.
Tvarůžková čína s rýží na cibulce.
Brokolicová krémová polévka
Ochutnejte recept selská pivní polévka.