Recepty > ruská kuchyně > šči z bílého zelí
Potřebné suroviny:
200 g vařeného hovězího masa, 200 g hlávkového zelí, 40 g másla, 2 mrkve, 1 petržel, 1 cibule, 1 pórek, 3 rajčata, 2 bobkové listy, 1 stroužek česneku, sůl, 1,5 litru vývaru z hovězího masa, 4 lžíce kysané smetany
Postup přípravy:
Do vroucího vývaru dáme na nudličky nakrájené zelí a přivedeme ho opět k varu. Mezitím osmahneme na rozpáleném másle na nudličky nakrájenou mrkev, petržel a cibuli. Osmahnutou zeleninu přidáme s drobně nakrájeným pórkem a bobkovým listem do vývaru, osolíme a vaříme 20-25 minutek a ještě 5 minut povaříme. Smetanu podáváme zvlášť.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Bramborový salát s fazolemi vložíme do lednice vychladit.
Zelný koláč necháme vychladnout, pokrájíme a pocukrujeme.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Plněný meloun s kuřecím nebo krůtím masem.
Pirožky plněné masem mletým.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Ruská slepičí polévka do talíře vložíme lžíci kyselé smetany a plátek citronu.
Zelňačka z hlávkového zelí dochucená solí, cukrem a octem.
Bavorský bramborový salát vložíme do mísy.
Polévka soljanka na závěr dochucená.
Polévka šči podáváme k ní omáčník s mírně kyselou smetanou.
Kavkazský šašlik podáváme se zeleninovou přílohou.
Ruský boršč s mletým masem
Šči z bílého zelí je jídlo ruské kuchyně.