Recepty > sýr > salát z červené řepy s balkánským sýrem
Potřebné suroviny:
Množství na 2 porce: 2 červené řepy, čerstvá petrželka, 10 dkg balkánského sýra, mletý černý pepř, cukr, ocet, sůl
Postup přípravy:
Červenou řepu uvaříme nebo zakoupíme již vařené červené řepy střední velikosti. Vařenou řepu nastrouháme, podle chuti přidáme špetku soli, trochu cukru, pepře a několik kapek octa. Vše smícháme a na salát nastrouháme balkánský sýr a ozdobíme ho petrželkou.
Recepty na další jídla:
Smažený hermelín se šunkou opečeme dozlatova.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Nakládané syrečky Jíme po dvou dnech od naložení.
Pomazánka z romadúru, pažitky a másla.
Naložené olomoucké tvarůžky spojíme šlehačkou.
Pomazánka z tofu kterou mažeme na chleba.
Plněný hermelín spíchneme s hroznovým vínem.
Ořechový salám krájete na šikmé plátky.
Hermelínové karbanátky smažíme v rozpáleném oleji.
Salát z červené řepy necháme odležet v lednici.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Sýrové nočky do polévky se hodí také do vývarů.
Salát s balkánským sýrem
Recept na přípravu jídla salát z červené řepy s balkánským sýrem.