Recepty > ruská kuchyně
Recepty ruské kuchyně
Pirožky plněné masem
Polévka šči je nejtypičtější z ruských polévek.
Ruský boršč je typická polévka ruské kuchyně.
Polévka soljanka kterou dochutíme šťávou z poloviny citronu, druhým česnekem, octem, cukrem a dle chuti solí.
Ruská slepičí polévka s kyselou smetanou a plátkem citronu.
Lososová polévka
Boršč moskevský - hovězí maso a kosti vložíme do studené vody a uvaříme do změknutí...
Bliny jsou vhodné jako teplý předkrm.
Ruský bramborový salát - vařené oloupané brambory nakrájíme na plátky...
Plněný zelný list po rusku - uvařenou rýži necháme vychladnout, smícháme s mletým masem...
Plov - očištěné maso nakrájíme na malé kostičky a opečeme na oleji...
Salát ze zelených okurek se smetanou - oprané okurky nakrájíme na tenké plátky...
Syrníky - k tvarohu přidáme mouku, cukr, vejce...
Šašlik - očištěné maso nakrájíme na kousky...
Šči z bílého zelí - do vroucího vývaru dáme na nudličky nakrájené zelí...
Játra Stroganov - odblaněná játra nakrájíme na tenké nudličky...
Ruské tvarohové taštičky - ve studeném mléce rozšleháme vejce, přidáme sůl...
Rybí ucha - očištěné ryby vložíme do hrnce...
Ruská kuchyně je bohatá a rozmanitá, stejně jako je bohatá rozloha a multikulturalita Ruska.