Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > rýžový nákyp se sušenymi švestkami

Rýžový nákyp se sušenymi švestkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 4 porce: 25 dkg kulatozrnné rýže, 1,8 litru mléka, 3 lžíce krystalového cukru, 1 vanilkový lusk, 1 celá skořice, 1 badyán, špetka soli, 4 dkg vanilkového pudinku v pytlíku, 5 dl mléka, 2 lžíce krystalového cukru, 20 dkg sušených švestek, 2 dl portského vína, 1 celá skořice, 1 badyán, 2 bílky, 12,5 dkg moučkového cukru

Recept na přípravu:

Nejprve propranou rýži zalij mlékem, přidej špetku soli a cukr a společně se semínky z vanilkového lusku, skořicí a badyánem uvař doměkka. V horkém mléce rozmíchej vanilkový pudinkový prášek, dochuť cukrem a provař 10 minut. Švestky zalij portským vínem a společně s cukrem, skořicí a badyánem svař, dokud se portské nevsákne do švestek. Do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby nalij polovinu rýže, přelij polovinou pudinku, poklaď vrstvou švestek, opět přelij pudinkem a navrch dej zbytek rýže. V předehřáté troubě nech při 180 stupních asi 20 minut zapéct. Mezitím bílky vyšlehej do tuhého sněhu a pomalu po částech vmíchej cukr. Po 20 minutách pečení sníh navrstvi na dezert a pod grilem nech při 200 °C ještě asi 10 minut, až sníh zhnědne.

Další recepty:
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Květákový nákyp zapečeme asi půl hodiny.
Škubánky recept na přípravu.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Cuketový nákyp recept

Recepty
Motto

Rýžový nákyp se sušenymi švestkami vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.