Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > rýžový nákyp se smetanou a švestkami

Rýžový nákyp se smetanou a švestkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 sáčky varné rýže
smetana ke šlehání
kompotované švestky
2 vanilkové cukry
5 lžic cukru moučka
100g másla
3 vajíčka
skořice, strouhaná citronová kůra

Recept na přípravu:

Uvařenou rýži vysypeme ze sáčků do hrnce, zalijeme vroucí smetanou, přidáme jeden vanilkový cukr, zamícháme, přiklopíme a necháme 10 minutek dojít. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme citronovou kůru a skořici. Vmícháme do rýže a nakonec opatrně přidáme vyšlehaný sníh. Polovinu směsi vlijeme do vymazaného pekáčku, poklademe švestkami (můžeme i trochu zakápnout šťávou) a zalijeme zbylou směsí. Vrch můžeme posypat skořicí. Dáme zapéct na 175°C cca 30 minut.

Další recepty:
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Květákový nákyp zapečeme asi půl hodiny.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Škubánky recept na přípravu.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Cuketový nákyp recept

Recepty
Motto

Rýžový nákyp se smetanou a švestkami vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.