Recepty > moučníky a dezerty > rýžový nákyp s meruňkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g rýže, 2 litry mléka, cukr krystal, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, špetka soli, 2 hřebíčky, kousek celé skořice
Recept na přípravu:
Do většího hrnce nasypeme rýži (neproplachujeme), zalijeme mlékem tak, aby byla potopená, zamícháme a zvolna přivedeme k varu. Pak přidáme skořici, hřebíček, vanilkový cukr, cukr krystal a sůl a rýži za občasného míchání vaříme. Pokud rýže "vypije" mléko, přilijeme další. Až bude rýže měkká, sundáme hrnec z plotny a necháme vychladnout. Oddělíme žloutky a bílky, z bílků ušleháme sníh. Žloutky a sníh vmícháme do zcela vychladlé rýžové kaše. Půlku této kaše nalijeme do pekáče, poklademe ovocem, zalijeme druhou půlkou kaše a zapečeme v troubě při 180°C asi 45 minut.
Další recepty:
Květákový nákyp zapečeme asi půl hodiny.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Škubánky recept na přípravu.
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Cuketový nákyp recept
Rýžový nákyp s meruňkami vykouzlí na stole lahodnou chuť.