Recepty > polévky > rýžová polévka z kachních krků
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kachních krky, hrnek rýže, 1 masox, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), 1 stroužek česneku, malá cibulka, sůl, mletý pepř, trocha omastku
Recept na přípravu:
Omyté kachní krky uvaříme v Papinově tlakovém hrnci s masoxem a vodou (20 minut). Odměříme 2x tolik vývaru z krků, kolik je rýže + 1/2 hrnku a nalijeme na rýži, zamícháme a vaříme. Do zbylého vývaru dáme vařit nakrájenou zeleninu a opepříme. Ještě teplé krky obereme a obrané maso vmícháme do uvařené rýže. Vypneme sporák a překryjeme utěrkou, aby rýže došla. Polévku dochutíme a můžeme zavařit např. játrovou zavářkou, nudličkami, kapáním a nebo nechat čistou.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Máslové noky do polévky necháme zavařit.
Polévka z kuřecích krků které můžeme obrat.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Kokosová rýže s kari.
Krémová zelňačka kterou posypeme nadrobno pokrájenou petrželkou.
Gulášová polévka z hovězího masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Kuřecí polévka se žampiony do které přilijeme smetanu.
Bramboračka s houbami a kořenovou zeleninou.
Gulášová polévka z mletého masa dochutíme ji polévkovým kořením.
Housková polévka
Ochutnejte recept rýžová polévka z kachních krků.