Recepty

Recepty > polévky > rychlá polévka s pórkem a vejcem

Rychlá polévka s pórkem a vejcem

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 lžíce hladké mouky, 2 masoxy, 3 lžíce oleje, sůl, máslo, pepř, vejce, 5 pórků, petrželka

Recept na přípravu:

Pórky podélně rozkrojíme a pokrájíme nadrobno.V hrnci rozehřejeme olej a trochu másla na zjemnění, vsypeme mouku a lehce ji osmahneme dozlatova. Poté ji zalijeme studenou vodou, přidáme masox, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Do vařící polévky vsypeme nakrájený a propláchnutý pórek a vaříme asi 15 minut doměkka. Ochutíme solí a pepřem. Kdo má rád, může přidat smetanu na zjemnění. Vařící polévku sejmeme z ohně, vyklepneme do ní vejce, vidličkou rozšleháme a nakonec přidáme jemně nakrájenou petrželku.

Další recepty:
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rychlá rajská omáčka s knedlíky.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Smetanová celerová polévka s kostičkami housky.
Dýňová polévka s pórkem

Recepty
Motto

Rychlá polévka s pórkem a vejcem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.