Recepty > polévky > rychlá gulášovka co dům dal
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g vařeného předního hovězího masa, hovězí vývar, 1 velká cibule, 750g oloupaných syrových brambor, 200g uzeniny (špekáčky, točený salám apod.), 1-2 stroužky česneku, 1 gulášová polévka v sáčku, trochu grilovacího koření, 1 lžíce mleté sladké papriky, lžička majoránky, 1-2 lžíce hladké mouky, olej nebo sádlo
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájený salám, orestujeme, přimícháme mletou papriku a zalijeme vývarem. Přidáme nakrájené brambory, polévku ze sáčku, česnek, trošku grilovacího koření, majoránku a vaříme, až jsou brambory skoro měkké.
Poté zahustíme moukou rozkvedlanou se studenou vodou, ještě chvíli povaříme, dochutíme, přidáme nakrájené maso a už jen necháme přejít gulášovku varem a odstavíme.
Další recepty:
Gulášovka z hlívy kterou vaříme do měkka a nakonec zahustíme.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Biftečky z mletého masa podáváme s chlebem, hořčicí a cibulí.
Francouzská cibulačka se sýrem se nakonec zapeče.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Drožďové knedlíčky do polévky z těsta.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Boloňské špagety s mletým masem na které přidáme strouhaný sýr.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Gulášovka s mletým masem
Rychlá gulášovka co dům dal má své chuťové kouzlo.