Recepty

Recepty > polévky > rychlá francouzská cibulačka

Rychlá francouzská cibulačka

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 středně velkých cibulí, 1 vývar v kostce, 2 starších rohlíků, 100 g másla, 50 g sýru Eidam, 0,05 litru bílého vína, 1 litr vody, polovina lžíce cukru krupice, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Cibuli nakrájíme na plátky a restujeme na 1/2 porce rozehřátého másla. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme cukr a dále restujeme dokud nám cukr nezkaramelizuje a cibule nezezlátne. Přidáme 1 l teplé vody, kostku vývaru (masoxu), pepř, sůl a zbylé máslo. Vše provaříme cca 20 minut. Zastříkneme vínem nebo octem, aby se stáhla sladká chuť. Na pánvičce na sucho opečeme kolečka rohlíků. Na jednotlivé rohlíky nastrouháme sýr a zapečeme např. v mikrovlnné troubě. Zapečené rohlíky se sýrem vložíme na polévku těsně před podáváním.

Další recepty:
Kuřecí čína s hlívou a rýží.
Rychlá cibulačka s trochou zeleninového vývaru.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou ihned podáváme.
Cibulačka bez vína s roztaveným sýrem.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Hříbky na smetaně jsou jídlo z hub.
Polévka cibulačka se sýrem je ozdoba prostřeného stolu.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Kmínová polévka s vejci a pažitkou.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Smetanová koprová omáčka přikyselíme ji a přisladíme.
Toskánská cibulačka

Recepty
Motto

Rychlá francouzská cibulačka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.