Recepty > ryby > ryby nakládané na kyselo
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 kila rybího masa (kapřích ocasů nebo tloušť, plotice, cejn, parma apod.), rostlinný olej, pepř
Nálev: 1/3 l octa, 2/3 l vody, kořenová zelenina (1/2 celeru, 2 mrkve, 1 petržel), 2 lžičky soli, 2 cibule, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře
Postup přípravy:
Očištěné ryby naporcujeme (ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a nakrájíme z nich menší porce). Ryby osušíme, mírně opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Poté necháme ryby vychladnout.
Nálev: Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky a uvaříme v octové vodě s kořením. Zeleninu uvaříme do měkka a nálev necháme vyhladnout.
Porce ryb proložené vařenou zeleninou z nálevu naskládáme na těsno do sklenice a zalijeme studeným nálevem po okraj sklenice. Uzavřenou sklenici s nakládanými rybami necháme na chladném místě 10 až 14 dnů, během nichž kosti změknou a ryby je možné jíst.
Další recepty:
polévka halászlé, kuřecí kung-pao, kuře na paprice
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.