Recepty > polévky > rybí polévka z vnitřností
Suroviny potřebné pro přípravu:
350g očištěných rybích vnitřností, 100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 malá cibule, 3,5 lžíce hladké mouky, 40g másla, sůl, špetka muškátového květu
Recept na přípravu:
Rybí vnitřnosti máčíme ve studené vodě, přičemž vodu vyměňujeme. Zeleninu nahrubo nastrouháme (pokud chceme rybí polévku těžší chuti, orestujeme nastrouhanou zeleninu na másle), cibuli nadrobno nakrájíme, zalijeme vodou a dáme vařit. Vnitřnosti nakrájíme na kousky a když je zelenina skoro měkká, přidáme je do vroucí polévky. Když se polévka začne znovu vařit, přidáme zředěnou jíšku, povaříme, podle potřeby dosolíme, přidáme špetku muškátového květu, odstavíme a necháme rozležet do druhého dne.
Zatímco se polévka vaří, připravíme si jíšku - v hrnku rozpustíme máslo, přidáme mouku a umícháme zlatavou jíšku. Hned ještě horkou ji postupně ředíme studenou vodou (za stálého míchání nebo šlehání metličkou) a umícháme řidší kaši.
Rybí polévku z vnitřností podáváme s houskou osmaženou na másle.
Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Hermelín v listovém těstě chutná s bramborovou kaší.
Guláš v chlebu naplníme a podáváme.
Krémová rybí polévka do níž použijeme hráškové omeletky.
Hermelínová omáčka je ozdobená nakrájenou pažitku.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Francouzská cibulačka se sýrem se nakonec zapeče.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Hermelínové karbanátky osmažíme v rozpáleném oleji.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Rybí polévka s houbami
Rybí polévka z vnitřností má své chuťové kouzlo.