Recepty > polévky > rybí polévka jinak
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 makrela, 1 cibulka, 2 spařená a oloupaná rajčata (můžeme použít i konzervovaná), stroužek česneku, petrželka, sekaná celerová nať, citrónová šťáva, sůl, pepř, dvě lžíce oleje
Recept na přípravu:
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, usekaný česnek, petrželku i celerovou nať, nakrájená rajčata. Pak zalijeme sklenicí vody a povaříme. Nakonec vložíme kousky očištěné ryby, přidáme necelý litr vody, osolíme, opepříme, necháme povařit a nakonec zakapeme podle chuti citrónovou šťávou. Na talíři do každé porce přidáme hrstku osmažených chlebových kostiček.
Další recepty:
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Bouillabaisse z plodů moře.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Králičí polévka se smetanou a sušenými houbami.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou a sněhem.
Silná česnečka do které přidáme rozmíchané vajíčko se sýrem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Fazolová čorba ze zelených fazolek.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Rybí polévka z filé
Rybí polévka jinak přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.