Recepty > ruská kuchyně > ruské tvarohové taštičky
Potřebné suroviny:
500 g měkkého tvarohu, 150 ml mléka, 200 ml smetany, 2 vejce, 350 g hrubé mouky, 2 lžíce cukru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli
Postup přípravy:
Ve studeném mléce rozšleháme 1 vejce, přidáme sůl, přisypeme mouku a uhněteme tuhé těsto. Do tvarohu přidáme cukr, 1 žloutek, 1 lžíci olivového oleje, trošku soli a dobře promícháme. Připravené těsto dáme na vál, vyválíme velmi tenkou placku a skleničkou vykrajujeme kolečka. Kolečka potřeme ušlehaným bílkem, na každé položíme kávovou lžičku tvarohové masy, těsto přeložíme a okraje dobře přitiskneme k sobě, aby se spojily. Vzniklé taštičky vaříme ve slané vodě tak dlouho, dokud nevyplavou na povrch. Uvařené taštičky omastíme olejem a podáváme se smetanou.
Další recepty:
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Polévka šči podáváme k ní omáčník s mírně kyselou smetanou.
Kavkazský šašlik podáváme se zeleninovou přílohou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelný koláč necháme vychladnout, pokrájíme a pocukrujeme.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapané trochou rozpuštěného tuku.
Pirožky plněné masem mletým.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Ruská slepičí polévka do talíře vložíme lžíci kyselé smetany a plátek citronu.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Bavorský bramborový salát vložíme do mísy.
Polévka soljanka na závěr dochucená.
Ruský boršč s mletým masem
Ruské tvarohové taštičky jsou jídlo ruské kuchyně.