Recepty > vepřové maso > řízky v marinádě z kremžské hořčice
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky vepřového masa, 2 vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1-2 stroužky česneku, olej
Postup přípravy:
V misce rozmícháme vidličkou vejce a solamyl, přidáme kremžskou hořčici, sůl, pepř, prolisovaný česnek a lžíci oleje, důkladně promícháme a do takto připravené marinády vložíme naklepané plátky vepřového masa. Misku uzavřeme, vložíme do lednice a necháme alespoň 5 hodin odležet.
Poté plátky z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji.
Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.
Další recepty:
vepřové koleno, pivovarský tokáň, sýrová roláda, slovenské strapačky, vepřové plátky zapečené s brambory, džuveč, vepřové kotlety, zaklepané řízky, kuřecí rolky, vepřové plátky v kečupu, domácí klobásy, medová marináda, plněné kuřecí řízky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.