Recepty > polévky > ředkvičková polévka z červené cibule
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 červená cibule, 1 lžíce másla, 2 svazky ředkviček, 100g čerstvého smetanového sýra, 100 ml 12% smetany, 750 ml drůbežího vývaru, sůl, mletý bílý pepř, chilli koření, nastrouhaný muškátový oříšek, 2 lžičky citronové šťávy
Recept na přípravu:
Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. V hrnci rozpusťte máslo. Zvolna na něm nechte zesklovatět cibuli. Ředkvičkám odkrojte listy, pár jich nechte na ozdobení. Ředkvičky nakrájejte na nudličky. Dejte je do vysoké nádoby společně se sýrem a smetanou. Ponorným mixérem je rozmixujte. K orestované cibuli vmíchejte ředkvičkovou směs. Přilijte vývar a vše rozmíchejte. Polévku vařte pod pokličkou přibližně 15 minut. Nakonec ji ochuťte solí, kořením, citrónovou šťávou a při podávání ozdobte listy ředkvičky.
Další recepty:
Rajčatová polévka se sýrem který podávejte zvlášť.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Polská omáčka s karamelem.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Ředkvičková polévka se žloutkem.
Pikantní rajčatový dip k pečenému masu.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Rajčatová polévka s rýží
Ředkvičková polévka z červené cibule má své chuťové kouzlo.