Recepty > polévky > ředkvičková polévka s mlékem
Suroviny potřebné pro přípravu:
2-4 svazky ředkviček, 3 lžíce oleje, 40g hladké mouky, 1/4 litru mléka, 1 litr vody, pepř, sůl, Vegeta speciál, pažitka
Recept na přípravu:
Z oleje a mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji částí vody, rozšlehejte a povařte 20 minut. Omyté ředkvičky pokrájejte na tenká kolečka, vsypte do zbylé vařící vody, nechejte přejít varem a přidejte společně s mlékem do povařené jíšky. Polévku osolte, opepřete, okořeňte vegetou, zahřejte téměř k varu, posypte jemně pokrájenou pažitkou a podávejte.
Další recepty:
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Polská omáčka s karamelem.
Rajčatová polévka se sýrem který podávejte zvlášť.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Ředkvičková polévka se žloutkem.
Pikantní rajčatový dip k pečenému masu.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Houby v alobalu grilujeme na roštu.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Rajčatová polévka s rýží
Ředkvičková polévka s mlékem má své chuťové kouzlo.