Recepty > ostatní > řecký meloun
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
1 meloun, balkánský sýr v množství podle velikosti melounu a počtu strávníků (čím více, tím lépe)
Postup přípravy:
Meloun vychladíme, dužinu nakrájíme na kostky, odstraníme jadérka a vložíme do mísy. Nastrouháme větší množství balkánského sýra a přidáme do mísy nebo rozdělíme do misek a každý dostane svou misku nastrouhaného sýra. Meloun napichujeme vidličkou a obalujeme v nastrouhaném balkánském sýru.
Další recepty:
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Dinosauří vejce se hodí jako příloha k minutkám.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Smažená cibule se hodí k hrachové kaši.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Vejce na měkko podáváme se solí.
Drůbeží tlačenku podáváme s cibulí, octem a pečivem.
Vaječná sedlina do polévky ze které vypichujeme tvary.
Řecké kuře se směsí.
Vaječná omáčka chutná s pažitkou.
Vejce na tvrdo používáme při přípravě různých jídel.
Domácí majonéza z celých vajec je rychle hotova.
Utopenci s cibulí a zelím necháme 6-7 dní uležet v ledničce.
Recept na řecké brambory
Recept, podle kterého připravíte jídlo řecký meloun.