Recepty > moučníky a dezerty > dobrý čokoládový pohár
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 litru smetany 33%, 150 g čokolády na vaření nebo hořké čokolády, 2 žloutky, 20 g másla, r. tresť, několik zrnek soli
Recept na přípravu:
Do hodně horké (nevařit) smetany nalámeme čokoládu, rozmícháme. Za stálého míchání přidáme žloutky. Pak tresť, máslo a sůl. Vše důkladně rozmícháme. Nalijeme do pohárů a dáme vychladit alespoň na 2 hodiny.
Další recepty:
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Laskonky s krémem uložíme do ledničky.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Jablečná dřeň rozmixovaná ručním mixérem.
Domácí ovocná dřeň kterou nechte zamrazit.
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Rohlíčky s krémem máčíme v čokoládové polevě.
Jahodová zmrzlina do formiček nebo mističek.
Recept na pravé laskonky
Recept na dobrý čokoládový pohár vykouzlí v ústech lahodnou chuť.