Recepty > polévky > rajská polévka s jablkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.
Recept na přípravu:
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kousek hrubě nastrouhané mrkve, 1-2 nakrájená rajčata a osmahneme, pak zalijeme vodou a asi 20 minut dovaříme. Můžeme zahustit nasucho opraženou moukou nebo lžičkou ovesných vloček a těsně před dovařením přidáme nastrouhané jablko a maličko osladíme. Pokud dítěti vadí rajčatové slupky, rajčata předem nařízneme, spaříme vroucí vodou, prudce zchladíme studenou a sloupneme.
Další recepty:
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Červený boršč se zakysanou smetanou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Fazolačka na kyselo kterou dle chuti přikyselíme.
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Bouillabaisse z plodů moře.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská omáčka z kečupu
Rajská polévka s jablkem přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.