Recepty

Recepty > polévky > rajčatový krém

Rajčatový krém

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g dostatečně zralých rajčat, 50g másla, kousek mrkve, celeru a cibule, 7dl vody, masox, 2 lžičky škrobové moučky, cukr, 1,5dl smetany, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Na polovině množství másla osmažte drobně pokrájenou cibuli, mrkev a celer, přidejte rajčata pokrájená na plátky, osmahněte je, zalijte šesti decilitry vody a vařte na malém plaménku, až zelenina změkne. Polévku prolisujte nebo rozmixujte, vmíchejte škrobovou moučku rozšlehanou ve zbytku vody a povařte 3 minuty. Polévku zjemněte smetanou, okořeňte pepřem a masoxem, oslaďte a zahřejte téměř k varu. Na talířích do každé porce vložte kousek másla.

Další recepty:
Polská omáčka s karamelem.
Rajčatová polévka se sýrem který podávejte zvlášť.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Pikantní rajčatový dip k pečenému masu.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Houby v alobalu grilujeme na roštu.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Rajčatová polévka s rýží

Recepty
Motto

Rajčatový krém má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.