Recepty > polévky > rajčatová polévka se sýrem ze zeleninového vývaru
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,3 litru zeleninového vývaru, 100g másla, 2 lžíce hladké mouky, 300g rajčat, 100g vařené rýže, cukr, sůl, pepř, 120g parmezánu, 1 malý svazek bazalky
Recept na přípravu:
Máslo rozpusťte, přidejte mouku a umíchejte jíšku, přilijte vývar, přidejte nakrájená rajčata a vařte na mírném ohni, až se zelenina téměř rozvaří. Rajčata rozmixujte, propasírujte, přidejte rýži a dochuťte cukrem, solí a pepřem. Při podávání na každou porci nasypte kopeček strouhaného parmezánu a snítku bazalky.
Další recepty:
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Houby v alobalu grilujeme na roštu.
Polská omáčka s karamelem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Rajčatová polévka se sýrem který podávejte zvlášť.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Rajčatová polévka s rýží
Rajčatová polévka se sýrem ze zeleninového vývaru má své chuťové kouzlo.