Recepty > polévky > rajčatová polévka s rýží podle Věry
Suroviny potřebné pro přípravu:
350g rajčat nebo 100g rajčatového protlaku, 40g sádla, 40g hladké mouky, mletá paprika, 30g rýže, bobkový list, cukr, ocet, polévkové koření, sůl, 1,2 litru vody
Recept na přípravu:
Očištěná rajčata pokrájejte na kousky, podlijte jedním decilitrem vody a poduste. Měkká prolisujte. Ze sádla a mouky usmažte světlou jíšku, vmíchejte mletou papriku, po zpěnění zalijte vodou, rozšlehejte a povařte. Asi za čtvrt hodiny vsypte do polévky přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, bobkový list, sůl a vařte, až rýže změkne. Bobkový list vyjměte, přidejte prolisovaná rajčata nebo rajčatový protlak, cukr, polévkové koření, několik kapek octa a krátce povařte.
Další recepty:
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Houby v alobalu grilujeme na roštu.
Polská omáčka s karamelem.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme v troubě.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Polévka z kysaného zelí s houbami kterou zjemníme rozkvedlaným mlékem.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Rajčatová polévka s rýží
Rajčatová polévka s rýží podle Věry má své chuťové kouzlo.