Recepty podle kterých připravíte jídla, po kterých se jedlík oblízne.
Polévka kmínová neboli zásmažková - tuk rozpálíme v hrnci...
Boršč s hovězím masem - oloupeme, očistíme a rozkrájíme nadrobno veškerou zeleninu...
Polévka z cukety a lilku - cuketu, lilek a houby nakrájejte na velké kousky...
Polévka z červené čočky s kokosovým mlékem - ve velké hrnci nechám rozpustit máslo...
Vánoční houbová polévka z hřibů které namočíme zhruba na 2 až 2,5 hodiny...
Pantátova kulajda - brambory oloupeme, pokrájíme na kostky...
Boršč se zelím - kořenovou zeleninu očistíme, nahrubo nastrouháme...
Polévka z cukety a rajčat která nakrojíme po celém obvodu nožíkem do kříže...
Polévka z červené čočky se smetanou - zalijte litrem vody, přidejte pokrájené brambory...
Fazolová polévka se zelím - oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky...
Polévka z cukety a brokolice - nejprve nadrobno nakrájíme cibuli...
Krém z cukety a lilku - lilek, cuketu a houby nakrájíme na velké díly...
Polévka z dýně Hokaido - cibuli nakrájíme nadrobno...
Boršč s houbami které opláchneme, namočíme v litru vody, uvaříme...
Polévka z červené čočky kari, očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka...
Masová polévka s kysaným zelím - každé maso uvaříme zvlášť...
Polévka z vepřového masa se zelím a zeleninou - z litru a čtvrt vody, masa a soli uvaříme vývar...
Polévka z paprikového protlaku a čerstvého zelí - na cibulce zpěníme paprikový protlak...
Polévka z čerstvého zelí a rajčat - do vařící vody vložíme polovinu menší hlávky nakrájeného zelí...
Zelňačka ze Slovenska na talíři ozdobíme petrželkou.
Polévka z krup a zelí - na rozehřátém oleji osmažíme jednu nakrájenou cibuli...
Polévkové nočky přímo hedvábné - umícháme kousek dobrého čerstvého másla se žloutky...
Hrášek do polévky - připravíme si nudlové těsto...
Krémová polévka z brokolice kterou očistíme, opláchneme, rozdělíme na růžičky...
Hotpot - maso vcelku uvaříme s pepřem do měkka a vyjmeme ho...
Jogurtová polévka s cuketou kterou oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Hanácká syrňačka - smícháme mléko s vodou...
Boršč se smetanou - hovězí maso uvaříme v osolené vodě doměkka...
Čočková polévka s rajským protlakem - přebranou čočku propláchneme na sítu...
Mexická rýžová polévka - na rozehřátém sádle osmahneme suchou rýži...
Farská houbovka - z másla a mouky připravíme růžovou jíšku...
Mléčná polévka se šunkou - chleba namočíme do studené vody...
Rajčatová polévka s brokolicí - nakrájená rajčata dáme vařit do osolené vody...
Gulášová polévka z konzervy - z tuku a mouky připravíme jíšku...
Francouzská polévka vichy - uvaříme šalotku, cibuli...
Polévka sláva - mrkve nastrouháme na plátky...
Krétina polévka - cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na polovině másla...
Polévka z malého hrnce - zelí nakrájíme na jemné nudličky, uvaříme a scedíme...
Pot-au-feu - maso dáme do litru a půl vody...
Bavorská polévka - hrách předem namočíme...
Erfurtský eintopf - uzené koleno opláchneme...
Boršč s mletým masem - do vody vložíme mleté maso rozdělené na kousky...
Turecká polévka z červené čočky - na pánvi necháme rozehřát máslo...
Boršč s kysaným zelím - hovězí maso nakrájíme na malé kostky...
Polévka z červené čočky rajčata - pórek očistíme a nakrájíme na opravdu tenká kolečka...
Boršč se zakysanou smetanou - připravte si maso včetně polévkových kostí a dejte ho vařit společně s bobkovým listem, hřebíčkem, celým pepřem a novým kořením...
Fazolová polévka s uzeným - ve vodě, do které jsme přidali všechno koření s vyjímkou mletého pepře...
Bílá fazolová polévka - fazole namočíme na několik hodin do studené nesolené vody...
Polévka z červené čočky a mrkve - na troše rozehřátého oleje v hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova...
Egyptská polévka z červené čočky - na rozehřátém tuku orestujte do zlata na kostičky nakrájenou cibulku...
Polévky 10 20 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50