Recepty podle kterých připravíte jídla, po kterých se jedlík oblízne.
Třené nočky do polévky - máslo utřeme se solí, přimícháme vejce...
Sýrové nočky vykrajujeme namočenou lžičkou.
Nočky z droždí - oloupanou a nadrobno posekanou cibulku zpěníme na horkém oleji...
Krupicové nočky - máslo, sůl a vejce utřeme...
Krupicové noky - do utřeného másla přimícháme žloutky, krupici...
Nočky do polévky z krupicové kaše - v menším hrnci si rozpustíme máslo...
Krupicové gratinované noky do polévky - máslo, sůl a žloutky smícháme do pěny...
Strouhání do polévky z hrubé mouky - z mouky a vejce zaděláme velmi tuhé těsto...
Drobenka do polévky - do mouky vyklepneme vejce, vidličkou mícháme...
Bílý odvar v němž vaříme některé potraviny.
Rybí výtažek - opláchneme hlavy a páteře z ryb...
Boršč v tlakovém hrnci - maso zalijeme sklenkou studené vody...
Pohanková polévka s uzeným masem - nakrájenou cibuli osmahneme na sádle...
Rajčatová polévka z Jugoslávie - na oleji osmahneme nakrájenou cibuli...
Caldo verde - nakrájenou cibuli orestujeme na lžíci oleje...
Postní kyselice - do hrnce vložíme zelí...
Luštěninová polévka s pohankou - ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku...
Kedlubnová polévka - z másla a mouky si připravíme světlou jíšku...
Polévka ravioli - karotku a žampiony nakrájíme...
Kopřivová polévka z vršků kopřiv - opláchnuté kopřivy krátce povaříme v osolené vodě a ocedíme...
Selská bramboračka s uzeným masem - v litru vody vaříme bůček...
Hummus z cizrny - předem namočenou cizrnu uvaříme do měkka...
Bouillabaisse francouzská rybí polévka - v hrnci na oleji lehce opečeme nakrájený pórek...
Halászlé maďarská rybí polévka - kapra upravíme na porce...
Gazpacho je studená rajská polévka ze Španělska - kůrky z toastového chleba nakrájíme na kostičky...
Chatařská fazolačka - drobně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla...
Zelňačka pro nešiky - překrájíme půl balíčku kysaného zelí...
Rychlá maďarská zelňačka - na rozehřátém sádle nebo oleji osmahneme drobně krájenou cibuli...
Ruská polévka šči - do většího hrnce s vařící osolenou vodu dáme vařit vcelku půl kg masa...
Rumunská polévka čorba - v litru a půl osolené vody uvaříme směs zeleniny...
Králičí polévka s okurkou - králičí předek uvaříme v osolené vodě s 1 bobkovým listem...
Jitrnicová polévka s česnekem - do tří čtvrtin litru horké vody vymačkáme 1 jitrnici...
Žabincová polévka nakrájené pórky s několika snítkami libečku nebo celeru podusíme...
Paštiková polévka - připravíme jíšku z 5 dkg másla a 4 dkg mouky...
Česnečka s párkem - připravíme jíšku...
Sladkokyselá polévka fazolková - osmahneme na troše tuku nakrájenou cibuli...
Rychlá sýrová polévka s rohlíky - do litru vroucí vody hodíme rohlíky nakrájené na kostičky...
Hermelínové knedlíčky do polévky - balíček droždí rozpustíme na lžíci másla...
Rybí polévka jinak - na oleji osmažíme nakrájenou cibuli...
Mexická fazolačka - čtvrt kg bílých fazolí namočíme přes noc...
Čertovská ovarovice - uvaříme 50 g krup...
Polský červený boršč - uvaříme asi půl kg červené řepy...
Chlodnik - dvě červené řepy uvaříme...
Polévka ze zelených fazolí - očistíme mrkev, celer a petržel...
Fazolačka se zeleninou - asi 1,5 hrnku bílých fazolí přes noc namočíme...
Jahodová polévka ze smetany - v půl litru sladké smetany rozmícháme vanilkový pudink...
Německý hrnec Eintopf - hrst velkých fazolí přes noc namočíme do studené vody...
Rajská polévka s jablkem - na másle zpěníme nakrájenou cibuli...
Soljanka ze svíčkové - půl kg svíčkové očistíme...
Irský hrnec půl kg brambor, 2 mrkve a 2 cibule nakrájíme na plátky...
Polévky 10 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40