Recepty podle kterých připravíte jídla, po kterých se jedlík oblízne.
Gulášová polévka z droždí kterou zdobíme petrželkou nebo pažitkou.
Hajducká polévka s klobásou a chlebem - brambory oloupeme a nakrájíme na kostky...
Hovězí polévka s knedlíčky - hovězí maso omyjeme...
Kapustnica ze Slovenska - brambory oloupeme, přidáme sůl, kmín a vaříme...
Hovězí polévka se svítkem - maso vložíme do vody, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř a zeleninu...
Polévka z vepřových jater s krutonky.
Jelítková polévka s krupkami.
Polévka z čerstvých jelítek - kroupy nebo krupky předem namočíme přes noc...
Jitrnicová zabijačková polévka - propláchnuté kroupy namočíme na několik hodin do studené vody...
Husí polévka kaldoun - očištěné a omyté drůbky vložíme do studené osolené vody...
Zelná polévka kapustnica - do vody dáme vařit uzené maso...
Polévka z klobásy do které vmícháme prolisovaný česnek.
Krémová polévka z rybího filé - kousky rybího filé rychle opečeme na oleji...
Kuřecí polévka s chřestem - maso vložíme do 1,5 litru studené vody a přivedeme do varu...
Loupežnická polévka - slaninu rozpálíme v hrnci, přidáme cibulkou a osmahneme...
Maďarská bramborová polévka - slaninu nakrájíme na kostičky...
Maďarská polévka s uzeninou na talíři posypeme petrželkou.
Polévka madloch - cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji...
Zeleninová minestrone - na pánvi rozehřejeme olej, přidáme šunku...
Moravská zelňačka - nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme, přidáme papriku a zelí i s nálevem...
Mozečková polévka - mozeček spaříme, odblaníme a řádně promneme, aby v něm nezůstaly kostičky...
Pistolníkův kotlík - uzený bok uvaříme ve vodě...
Klobásová polévka - přidáme na malé kousky nakrájenou klobásu...
Polévka knedlo-vepřo-zelo - knedlíky nakrájíme na kostičky...
Polévka s masovými knedlíčky - do vařícího vývaru rozdrobíme sýr a mícháme...
Polévka s nočky - maso vložíme do studené vody, osolíme, opepříme...
Polévka téměř gulášová s kostičkami salámu.
Polévka z kysaného zelí s houbami - zelí pokrájíme, přilijeme vývar, přidáme sůl a koření...
Polévka z mletého masa s houbami - do hrnce vložíme mleté maso, zalijeme studenou vodou...
Polévka z uzených žebírek s kysanou smetanou - žebírka uvaříme doměkka, obereme a maso nakrájíme na kousky...
Rošťákova polévka do které přidáme na kolečka nakrájený párek.
Rybí vánoční polévka - housky nakrájíme na malé kostičky a za stálého míchání osmahneme na tuku.
Vánoční polévka z kapra s kostičkami - vaříme hlavu maso a a zvlášť rybí vnitřnosti v osolené vodě...
Smetanová polévka s červeným zelím - rozpusíme jednu lžíci másla a dvě lžíce oleje...
Boršč z ukrajinské vařečky - na talíři dáme doprostřed husté polévky kopeček smetany.
Vydatná zelnačka - do hrnce dáme vařit uzená žebra...
Zabijačková prdelačka kterou nakonec ještě chvíli provaříme.
Prejtová zabijačková polévka - sádlem pomůžeme k vyškvaření na drobné kostičky nakrájené slaniny...
Světlá zelňačka - zelí překrájíme na menší kousky...
Zelňačka z bílého zelí - do jednoho hrnce dáme vařit zelí a do druhého brambory na kostičky...
Posilvestrovská zelná polévka - cibuli oloupeme, nasekáme ji na drobné kostičky...
Polévka z hlávkového zelí s klobásou - na troše oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme papriku, nakrouhané zelí a promícháme...
Zelná polévka s vepřovým masem - hlávkové zelí očistíme, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky...
Polévka z uzeného vývaru s mrkví, brokolicí a smaženicí - uvaříme uzené maso s cibulí, bobkovým listem, novým kořením...
Polévka z uzeného masa, čerstvého špenátu a sušených hub - uzené maso uvaříme doměkka, vývar scedíme a necháme prochladnout...
Polévka z uzeného masa s brokolicí a cizrnou - 12 hodin před samotným vařením si namočíme do vody cizrnu...
Polévka z uzeného kuřecího stehna - maso vložíme do vařící vody...
Polévka z chleba s houbami které vaříme doměkka a pokrájíme...
Polévka z tuňáka a smetany již podáváme s lehce opečenými toasty nebo bagetkami.
Polévka z tapinamburů které umyjeme a vložíme do hrnce...
Polévky 10 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40