Recepty podle kterých připravíte chutná jídla, po kterých se jedlík jen mlsně oblízne.
Staročeská zelňačka - ze lžíce másla a mouky si připravíme jíšku, zalijeme ji 1,5 l vody...
Kmínová polévka s krupicí - rozehřejeme máslo, ke kterému přisypeme kmín a krupici...
Hladká polévka anča - v troše vody uvaříme silný vývar z nakrájené cibule a kmínu...
Zeleninová polévka s krupičkou - očištěnou mrkev, petržel a celer nahrubo nastrouháme...
Zelňačka s klobásou a houbami - kysané zelí pokrájíme, vložíme do vývaru, přidáme bobkový list...
Zelňačka s klobásou a bramborem - slaninu nakrájíme na kousky a rozškvaříme...
Zelňačka s klobásou a zelím - kysané zelí překrájíme na menší kousky a pokud je příliš kyselé, propláchneme ho studenou vodou...
Zelňačka s klobásou a smetanou - zelí překrájíme a společně s na kostičky nakrájenými brambory zalijeme vodou a povaříme...
Zelňačka s klobásou a uzeným masem - kyselé zelí nakrájíme, zalijeme litrem a půl vody, přidáme omyté uzené maso vcelku...
Zelňačka s paprikovou klobásou - mouku na sucho opražíme, zalijeme vodou a promícháme...
Polévka z mraženého hrášku - hladkou mouku opražíme nasucho, zalijeme litrem vody a rozmícháme...
Farská polévka - na rozehřátém oleji osmahneme 2-3 lžíce krupičky...
Jednoduchá houbovka ze sušených hub - do studené vody dáme vařit kostku vývaru a houby...
Pikantní zeleninová polévka - cibuli nakrájenou na nudličky a nasekaný česnek orestujeme na rozehřátém oleji...
Cibulačka se sýrem a bílým vínem - cibuli nakrájíme na plátky...
Kulajda od babičky - na rozehřátém oleji podusíme nakrájené houby společně s kořením...
Polévka z uzené ryby - vložíme do hrnce a zalijte mlékem...
Italská polévka z konzervovaných rajčat - nadrobno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek necháme zesklovatět...
Krémová polévka z ryby - cibuli, mrkev, petržel a pórek očistíme, nakrájíme na drobné kousky a osmahneme...
Tradiční staročeská polévka - čočku, hrách a fazole namočíme přes noc do vody...
Polévka houbová kulajda - očištěné houby nakrájíme. Brambory nakrájíme na kostičky...
Polévka ančka - sušené houby čtvrt hodiny povaříme v půl litru vody, slijeme...
Houbová polévka kyselo - houby 45 minut povaříme...
Hladká polévka ančka - brambory 20 minut vaříme ve slupce do změknutí a vejce uvaříme natvrdo.
Arabská polévka s cizrnou - v polévkovém hrnci osmažíme na rozehřátém olivovém oleji nakrájenou cibulku a česnek...
Slavnostní francouzská zeleninová polévka - zeleninu nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém másle...
Gulášová polévka s brambory - cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme, přidáme pepř, papriku a nadrobno pokrájemé hovězí maso...
Polévka z šípků které namočíme přes noc do vody...
Hrachovka s jogurtem - hrách uvaříme a prolisujeme...
Krém ze sterilovaného hrášku - z másla a mouky připravíme světlou jíšku...
Gulášová zelňačka s klobásou - zelí překrájíme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list...
Polévka z vloček a zeleniny dochucená pokrájenou petrželkou.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Mrkvovka s brambory - v zeleninovém vývaru vaříme na kostky nakrájený brambor...
Bramborové pyré s hovězím vývarem pro děti - nakrájené brambory zalijeme vývarem...
Pyré z cizrny - do větší mísy nasypeme scezenou a propláchnutou cizrnu...
Batáty pyré - ostrouhané a omyté batáty nakrájíme na kostičky...
Pravý ukrajinský boršč - do hrnce dáme vařit na kousky nakrájené maso, po chvíli vložíme na kostičky nakrájené brambory...
Boršč s červenou řepou a uzeným - na talíři zjemníme zakysanou smetanou...
Ruská polévka boršč - maso a kosti uvaříme do měkka...
Studená jahodová polévka s jogurtem - omyté jahody nakrájíme na malé kousky...
Mungo polévka - rozehřejeme tuk, vmícháme kmín...
Pórková polévka s ovesnými vločkami pro děti, pro menší děti ji můžeme rozmačkat vidličkou.
Indická fazolačka s kari - fazole namočíme na 8 hodin do 600 ml studené vody...
Jednoduchá hrášková polévka se žloutkem z másla a mouky připravíme hladkou jíšku, zalijeme vodou...
Studená jogurtová polévka - všechny suroviny v míse důkladně promícháme...
Polévka ze zavařených zelených fazolek - z másla a mouky si připravíme jíšku...
Játrová rýže s bílkem - v misce rozestřeme máslo...
Žampionová polévka s taveným sýrem - oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, žampióny nakrájíme na plátky...
Bramborová cibulačka s pórkem - na rozehřátý olej přihodíme kostičky špeku a pórku...
Polévky 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39