Recepty > polévky > pražský svítek
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu pražského svítku do polévky bude potřeba: 3 vejce (žloutky + sníh připravený z bílků), 80g másla, 100g šunky, 100g hladké mouky, 100g hrášku, sůl
Recept na přípravu:
Připravíme si lehké těsto, které pečeme na vymazaném a vysypaném pekáčku. Po upečení pražský svítek nakrájíme na malé kousky.
Další recepty:
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Vaječný svítek můžeme dochutit drobně pokrájenou šunkou.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Vaječný svítek do polévky nakrájíme na čtverečky.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Krupicové nočky se hodně navařují.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Játrový svítek do polévky
Pražský svítek má své chuťové kouzlo.