Recepty > polévky > pórkový krém se smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g pórku, 40g másla, 3 středně velké brambory, masox, 1,1 litru vody, 2dl smetany, pažitka, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Z očištěných, omytých pórků odkrojte zelené části a povařte je asi čtvrt hodiny ve vodě. Bílé části pórku nakrájejte na kolečka, poduste na másle, až zesklovatí, zalijte proceděným vývarem, doplňte drobně pokrájenými brambory, solí, masoxem, pepřem a uvařte doměkka. Polévku rozmixujte, znovu ohřejte spolu se smetanou, posypte drobně pokrájenou pažitkou a podávejte.
Další recepty:
Polská omáčka s karamelem.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme v troubě.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Polévka z kysaného zelí s houbami kterou zjemníme rozkvedlaným mlékem.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Houby v alobalu grilujeme na roštu.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hráškový krém
Pórkový krém se smetanou má své chuťové kouzlo.