Recepty

Recepty > polévky > pórková polévka s droždím

Pórková polévka s droždím recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

10 g cibule, 10 g oleje, 15 g droždí, 60 g póru, 1,25 litru vody, sůl, 10 g hladké mouky, mletý pepř, petrželová nať

Recept na přípravu:

Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme droždí, které též opražíme, zalijeme teplou vodou, přidáme očištěný a pokrájený pórek, osolíme a uvaříme. Polévku zahustíme na sucho upraženou moukou, povaříme, okořeníme mletým pepřem a posekanou zelenou petrželkou. Na talíř dáváme s bramborami uvařenými zvlášť.

Další recepty:
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Hustá květáková polévka zjemněná smetanou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Játrová knedlíčková polévka do které přidáme nudle.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Tyrolské knedlíčky do polévky zaváříme.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí která sterilujeme 10-12 minut.
Francouzská pórková polévka do které nasypeme na kostičky opražené housky.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Pórková polévka s taveným sýrem

Recepty
Motto

Pórková polévka s droždím přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.