Recepty > polévky > polská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 červené řepy, 1 lžíce octa, 1 smetana ke šlehání, mletý černý pepř, polévkové koření, sůl, 2 vejce, petrželka, vývar z masa, šťouchané brambory.
Recept na přípravu:
Červenou řepu oloupejte, nakrájejte na větší kousky, dejte do vývaru z masa a vařte. Jakmile řepa zesvětlá a změkne, vyndejte ji. Přidejte ocet, osolte, opepřete a dochuťte polévkovým kořením. Šlehačku smíchejte s moukou a polévku zahustěte. Chvíli ještě povařte. Vejce uvařte natvrdo a rozpulte, řepu nakrájejte nadrobno. Do talířů dejte lžíci řepy a dvě lžíce šťouchaných brambor. Zalijte polévkou a vložte polovinu vejce ozdobeného petrželkou.
Další recepty:
Zelné placky z kysaného zelí upečeme v troubě.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Polévka z kysaného zelí s houbami kterou zjemníme rozkvedlaným mlékem.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Houby v alobalu grilujeme na roštu.
Polévka z hlávkového salátu s vajíčkem.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Polská omáčka s karamelem.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Zeleninová polévka s houbami recept
Polská polévka má své chuťové kouzlo.