Recepty > polévky > polévkové strouhání
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu polévkového strouhání bude potřeba: 1 vejce, hrubá mouka, lžíce vody
Recept na přípravu:
Vejce vymícháme s vodou a s hrubou moukou si na vále připravíme hodně tuhé těsto, které pak na hrubém struhadle nastrouháme a rozložené necháme na utěrce proschnout. Polévkové strouhání nakonec zavařujeme do vroucí polévky.
Další recepty:
Krupicové nočky ozdobíme máslem a ovocem.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Vaječný svítek do polévky nakrájíme na čtverečky.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Vaječný svítek můžeme dochutit drobně pokrájenou šunkou.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Šunkové řezy se sýrem do které šupneme stroužek česneku.
Strouhání do polévky recept
Polévkové strouhání má své chuťové kouzlo.