Recepty

Recepty > polévky > polévkové strouhání

Polévkové strouhání

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na přípravu polévkového strouhání bude potřeba: 1 vejce, hrubá mouka, lžíce vody

Recept na přípravu:

Vejce vymícháme s vodou a s hrubou moukou si na vále připravíme hodně tuhé těsto, které pak na hrubém struhadle nastrouháme a rozložené necháme na utěrce proschnout. Polévkové strouhání nakonec zavařujeme do vroucí polévky.

Další recepty:
Krupicové nočky ozdobíme máslem a ovocem.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Vaječný svítek do polévky nakrájíme na čtverečky.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Vaječný svítek můžeme dochutit drobně pokrájenou šunkou.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Šunkové řezy se sýrem do které šupneme stroužek česneku.
Strouhání do polévky recept

Recepty
Motto

Polévkové strouhání má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.