Recepty

Recepty > polévky > polévkové drobení

Polévkové drobení

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 malé vejce, hrubá mouka

Recept na přípravu:

Do misky vložíme malou hromádku mouky (4-5 lžic) a rozklepneme do ní vejce. Vidličkou promícháme a pak rukama zpracujeme na drobenku. Podle potřeby můžeme přidat mouku. Potom drobenku nasypeme na sítko a zatřepeme (aby mouka a nejmenší kousíčky propadly). Co zbude na sítku rozprostřeme na tácek a necháme oschnout. Používáme jako zavářku do polévky.

Další recepty:
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém chladném místě i několik týdnů.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Drobení do polévky z mouky a vejce.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Kvasnicová polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme čerstvou petrželku.
Knedlíčky z kachních jater se strouhankou.
Krkonošské kyselo s kváskem a rozkrájené brambory.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky a vajíčka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Sýrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Polévkové drobení přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.