Recepty > polévky > polévkové drobení
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 malé vejce, hrubá mouka
Recept na přípravu:
Do misky vložíme malou hromádku mouky (4-5 lžic) a rozklepneme do ní vejce. Vidličkou promícháme a pak rukama zpracujeme na drobenku. Podle potřeby můžeme přidat mouku. Potom drobenku nasypeme na sítko a zatřepeme (aby mouka a nejmenší kousíčky propadly). Co zbude na sítku rozprostřeme na tácek a necháme oschnout. Používáme jako zavářku do polévky.
Další recepty:
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém chladném místě i několik týdnů.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Drobení do polévky z mouky a vejce.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Kvasnicová polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme čerstvou petrželku.
Knedlíčky z kachních jater se strouhankou.
Krkonošské kyselo s kváskem a rozkrájené brambory.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky a vajíčka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Sýrové knedlíčky do polévky
Polévkové drobení přináší na české talíře svoji chuť.