Recepty > polévky > polévka ze zmrazeného špenátu
Suroviny potřebné pro přípravu:
150g zmrazeného špenátu, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 50g hladké mouky, 1/4 litru mléka, kousek masoxu, česnek, 30g polévkových těstovin, pepř, sůl, 1,1 litru vody
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, zasypte moukou a usmažte světlou jíšku. Zřeďte ji mlékem a trochou vody, rozšlehejte a povařte 20 minut. Do polévky zavařte těstoviny, uvařte je téměř doměkka, přitom přidejte zmrazený, na kousky pokrájený špenát a za občasného zamíchání vařte, až se rozmrazí. Polévku přisolte, okořeňte pepřem, rozetřeným česnekem, masoxem a podávejte.
Další recepty:
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Rajčatová polévka se sýrem který podávejte zvlášť.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Polská omáčka s karamelem.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Špenátová polévka z mraženého špenátu kterou nakonec zjemníme smetanou a rozmíchaným žloutkem.
Pikantní rajčatový dip k pečenému masu.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka z mraženého špenátu
Polévka ze zmrazeného špenátu má své chuťové kouzlo.