Recepty > polévky > ze zelených fazolí
Suroviny potřebné pro přípravu:
Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.
Recept na přípravu:
Očistíme mrkev, celer a petržel, nakrájíme, vhodíme do vody, přidáme na kostičky nakrájené brambory a překrájené fazolové lusky. Osolíme, okořeníme majoránkou, kdo rád, použijeme i maggi. V závěru polévku zahustíme máslovou jíškou nebo dietnější varianta hrstkou ovesných vloček, které necháme rozvařit. Na talíři pak sypeme sekanou zelenou petrželkou.
Další recepty:
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Silná česnečka do které přidáme rozmíchané vajíčko se sýrem.
Králičí polévka se smetanou a sušenými houbami.
Bouillabaisse z plodů moře.
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Červený boršč se zakysanou smetanou.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou a sněhem.
Boršč z hovězího masa
Polévka ze zelených fazolí přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.