Recepty > polévky > polévka z vepřového masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru vody, 150 g kořenové zeleniny, 20 g másla nebo sádla, 30 g cibule, 300 g vepřového ramínka nebo bůčku, jíška
Recept na přípravu:
V osolené vodě povaříme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu. V hrnci na másle nebo sádle usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, do ní vložíme na menší kousky nakrájené vepřové maso, osolíme a udusíme doměkka. Poté maso nadrobno nasekáme nebo umeleme a vložíme do zeleninového vývaru. Zahustíme jíškou a chvíli povaříme. Na talířích zdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Další recepty:
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Česnekový oukrop s chlebem.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Játrová omáčka z kuřecích jater s česnekem.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Polévka z telecích jater
Polévka z vepřového masa přináší na talíře svoji chuť.