Recepty

Recepty > polévky > polévka z telecích kostí

Polévka z telecích kostí

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g telecích kostí, sůl, 120 g kořenové zeleniny, 250 g telecího masa, malý květák, 30 g másla, 1 vaječný žloutek, 1/8 litru mléka, 40 g rýže, sůl, zelená petrželka, muškátový květ

Recept na přípravu:

Oprané telecí kosti necháme povařit s kořenovou zeleninou nakrájenou na plátky. Potí polévku procedíme, zeleninu jemně nasekáme a vrátíme zpět do polévky a přidáme syrové umleté telecí maso, sůl, na růžičky rozebraný květák, zelenou petrželku a vaříme polévku tak dlouho, až květák změkne. V míse si umícháme máslo a žloutek a za stálého míchání přilijeme mléko. Pak přidáme polévku, muškátový květ a do polévky vmícháme zvlášť připravenou uvařenou rýži.

Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Česnekový oukrop s chlebem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Játrová omáčka z kuřecích jater s česnekem.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Polévka z telecích jater

Recepty
Motto

Polévka z telecích kostí přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.