Recepty

Recepty > polévky > polévka z růžičkové kapusty ze slaniny

Polévka z růžičkové kapusty ze slaniny

Suroviny potřebné pro přípravu:

100g uzené slaniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 400g růžičkové kapusty, 1 litr masového vývaru, 50g másla, 1 lžíce mouky, 200 ml smetany, sůl, pepř, mletý kmín

Recept na přípravu:

Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a začněte ji smažit. Přisypte k ní najemno nasekanou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Vše dohromady osmahněte, osolte a okmínujte. Přidejte kapustu, trochu ji poduste s ostatními ingrdiencemi a zalijte masovým vývarem. Z másla a mouky udělejte světlou jíšku. Rozmíchejte ji v malém množství vody a takto zředěnou jíškou polévku zahustěte. Do smetany nejprve přilijte jednu až dvě naběračky horké polévky, poté vše vlijte do hrnce a povařte. Polévku podávejte horkou.

Další recepty:
Zelné placky z kysaného zelí upečeme v troubě.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Polévka z hlávkového salátu s vajíčkem.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Polévka z kysaného zelí s houbami kterou zjemníme rozkvedlaným mlékem.
Polévka z růžičkové kapusty

Recepty
Motto

Polévka z růžičkové kapusty ze slaniny má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.