Recepty > polévky > polévka z rohlíků
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 rohlíky, 1 litr drůbežího vývaru, 2 vaječné žloutky, 1,5 dl sladké smetany 33%, petrželová nať
Recept na přípravu:
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme je rozmočit ve vlažném drůbežím vývaru. Poté je ve vývaru rozvaříme a propasírujeme. Co se nepodaří propasírovat, do polévky nevracíme. V propasírované polévce povaříme dva rozkvedlané žloutky společně se smetanou a trochou nasekané petrželky. Polévku těsně před podáváním ozdobíme opraženými plátky housky a snítkou petrželky.
Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Kokosová rýže s kari.
Krémová zelňačka kterou posypeme nadrobno pokrájenou petrželkou.
Máslové noky do polévky necháme zavařit.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Gulášová polévka z hovězího masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Rychlá polévka z mletého masa s těstovinami.
Bramboračka s houbami a kořenovou zeleninou.
Gulášová polévka z mletého masa dochutíme ji polévkovým kořením.
Kuřecí polévka se žampiony do které přilijeme smetanu.
Chřestová polévka
Ochutnejte recept polévka z rohlíků.