Recepty > polévky > polévka z mozečku s květákem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vepřový nebo telecí mozeček, 60 g másla, 20 g cibule, 60 g mouky, 100 g kořenové zeleniny, sůl, pepř, zelená pažitka, 1/2 květáku, 1/8 litru mléka, 1 vaječný žloutek, jíška
Recept na přípravu:
Telecí nebo vepřový mozeček vložíme na několik minut do horké vody, poté jej odblaníme a udusíme na nadrobno nakrájené a na polovině másla osmažené cibuli. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme nakrájenou zeleninu (a na malé ružičky rozebraný květák) a povaříme. Když je zelenina měkká, přidáme jíšku a zamícháme do polévky udušený mozeček. Před podáváním do polévky přidáme v mléce umíchaný žloutek, pepř a pažitku.
Další recepty:
Česnekový oukrop s chlebem.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Játrová omáčka z kuřecích jater s česnekem.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Ovarová polévka s kroupami a zeleninou.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Polévka z mozečků
Polévka z mozečku s květákem přináší na talíře svoji chuť.